1 Juli - Hanhult

Denna dag åkte jag en sväng för att försöka hitta aspfjäril efter ett hett tips från David Andersson (Kolla hans fina bilder på: http://www.pbase.com/d_andersson/root). Hamnade åter norr om Tibro vid en lång grusväg.




Nästan direkt när jag nedkommit dit dök en aspfjäril upp! Jag förstår dem som kallar denna fjärilupplevelse för den ultimata. Majestätisk glidflykt fram o tillbaka några meter ovan vägkanterna innan den bestämmer sig för att sätta sig på vägen o suga fukt, i vegetationen eller lyfta mot aspkronornas tak. Mönstren är väldigt tydliga. Fick en riktigt fin bild då den landat. Hann bara ta 3 bilder sammanlagt då den syntes endast 2 ggr på 5 timmar.


Finns det solbelagda gläntor så kan det finnas kvickgräsfjäril. En fascinerande art som använder gläntor som sina revir för att hitta partners.


Vinbärsfuks dyker upp precis var som helst men väldigt sällan trots att den är allmän. Sitter still men när den väl bestämmer sig för att försvinna så gör den det som om ngn förde en trollstav över.


Vitgräsfjärilen chippar upp o ned längs vägkanterna o sitter inte länge. Räcker att titta på den för att den skall flyga iväg igen men här lurade jag den. Finepix Fuifilm f31, en maximalt utsträckt arm o sedan låtsas som ingenting typ...


Luktgräsfjäril är allmän just nu i ängs- och skogsmark.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar